Vattkoppor

Tredje dagen hemma med liten som är täckt i vattkoppor. Eller ja fjärde kan man säga, det började ju i söndags med 40 graders feber hela dagen och en unge som var extremt slö och tagen. Otroligt ovant och på gränsen till obehagligt. Sen på kvällen började prickarna dyka upp. Dagen efter lite mer och på dag 3 så var han heltäckt. 

Otroligt nog har han icke kliat eller rivit sig mer än en gång. Däremot så sover han dåligt och har nu 3 nätter vaknat var 10 onde minut. På riktigt liksom. Man hinner kanske precis somna själv och så vaknar man av hysteriskt skrikande barn. Antar att det varit klåda som stört honom stackarn. Min snälla mamma kom förbi med ett skum igår som skulle stilla klåda samt kyla ner lite och det verkade funka inatt. Dock vaknade han återigen 03 och tyckte det var dags att gå upp. Igår intogs morgonkaffet kl 03:20. 
Det funkar inte riktigt för mig mer än ett par dagar utan att humöret blir ruskigt dåligt så jag ser nu fram emot 2 saker. 1) Maken kommer hem idag och får ta natten, yaaay. 2) Jag ska jobba två nätter, mycket mer avkopplande än att vabba. Älskar mina kiddos till månen och tillbaka. Men vabba är helt enkelt ingen höjdare. Framför allt inte med vattkoppor som är otroligt smittsamt så vi måste ju hålla oss hemma. 


Träningsvärk deluxe

Igår med alla mina ärenden och det faktum att jag går överallt genererade i nästan 20 000 steg. Idag har sådan otrolig träningsvärk i vaderna. Det var inte helt skönt att traska och hämta den lille på förskolan idag. Och sen vara tvungen att gå extra lång omväg hem för att handla kaffe som håller på att ta slut här hemma. En morgon utan kaffe funkar liksom inte. Eller rättare sagt en dag utan kaffe funkar inte. En kopp på det helt enkelt. 


Finfin onsdagskväll på er ❤

Effektiv dag

Vaknade sådär ruskigt trött imorse när klockan ringde och kände att nej jag har ingen lust alls att gå upp nu. Detta efter ett antal uppvak med skrik av min minste mellan kl 02-06. Underbart. Givetvis låg han och snarkade gott som bara den imorse han också. Nåja, vi kom upp och jag hann slänga i mig ungefär 2 sippar kaffe, får till slut efter en del jagande på barnet kläder och sätter honom i vagnen. Då tittar han på mig och säger: Bajs ! Nej men inte har väl du börjar jag och sen kommer doften. Upp ur vagnen, in på skötbordet, av med alla kläder, byta blöja, på med allt igen och så åter till hallen och vagnen. Det positiva här är att han ju faktiskt börjat säga till, bra där. En buss senare än tänkt så var vi på väg till förskolan. Därifrån blev det långpromenad till vårdcentralen för provtagning. Det gick förvånansvärt snabbt och nu är det bara att vänta på att läkaren ringer upp om någon dag och meddelar provsvaret och eventuell justering av medicineringen. Så check på det. Därifrån blev det ännu en promenad till jobbet. Man ska väl inte gå just dit när man är sjukskriven men jag behövde få ihop och lägga in mitt sommarschema så allt är klart och planerat fram till september. Kändes som att det blev ett bra schema av det, lite dagtid och lite nätter. Fick även inlagt lite extra semester och ansökte om friskvårdsbidrag. Tänk jag har jobbat som sjuksköterska i snart 14 år och har aldrig tagit ut eller använt mitt friskvårdsbidrag. Helt galet ju. Så massage, here I come. Och kanske lite annat härligt. Väl hemma med en stund att avvara innan barnet skulle hämtas så passade jag på att avnjuta kaffe samt boka en långweekend till Spanien med maken. Så om 4 veckor är det dags, så otroligt härligt att ha något att se fram emot i allt kaos som varit. Men det känns som att vi i allt som hänt och varit blivit starkare, både var för sig och tillsammans i vårt äktenskap. Det finns ingen människa jag hellre vill dela livet med och alla dess upplevelser bra som dåliga. Så är det, jag har mött min bästa. Min livets kärlek. Efter att ha traskat över 18 000 steg idag så ska jag nu efter att ha röjt undan i köket efter kvällsmat precis bara sitta ner och slappa resterande del av vaken kväll. Hade tänkt sitta uppe igår men somnade bara kort efter att lillfisen lagt sig. Idag kanske, laddar med ännu en kopp kaffe. Ha en fin kväll !